top of page

Sommersalat med vannmelon, stekt fersken og burrata

  • Forfatterens bilde: Sebastian Perreau
    Sebastian Perreau
  • 10. juli
  • 1 min lesing

En frisk, fargerik sommersalat der sødmen fra frukt møter kremet burrata og delikat syre fra balsamico.



Ingredienser (1 porsjon)

  • ½ fersken, delt i båter

  •  Vannmelon, i små terninger

  • 5–6 cherrytomater (gjerne i ulike farger), delt i båter

  • Sorte oliven fra Alma Mater

  • Blader frisk basilikum

  • 1 burrata

  • 1 ts ekstra virgin olivenolje til steking, fra Alma Mater

  • 1-2 ss ekstra virgin olivenolje til salaten, fra Alma Mater

  • 1 ss balsamicoeddik Excellence fra Alma Mater

  • 1  ss balsamicoeddik med fikensmak fra Alma Mater

  • Flaksalt og nykvernet sort pepper



Fremgangsmåte

Varm en liten stekepanne eller grillpanne på middels høy varme. Tilsett 1 ts ekstra virgin olivenolje. Stek ferskenbåtene på begge sider til de får en gyllen farge og lett karamellisering, ca. 1 minutt per side.

Klargjør salaten Legg vannmelon, cherrytomater og oliven i en liten bolle. Vend inn 1 ss ekstra virgin olivenolje, balsamicoeddik Excellence og fikensmak-balsamico. Smak til med flaksalt og nykvernet pepper.


Anretting

Fordel salaten på tallerkenen. Legg de stekte ferskenbåtene oppå. Riv burrata forsiktig og legg på salaten. Drypp gjerne over litt ekstra balsamico ved servering, og pynt med frisk basilikum.

ree

 
 
bottom of page