Sommersalat med vannmelon, stekt fersken og burrata
- Sebastian Perreau
- 10. juli
- 1 min lesing
En frisk, fargerik sommersalat der sødmen fra frukt møter kremet burrata og delikat syre fra balsamico.
Ingredienser (1 porsjon)
½ fersken, delt i båter
Vannmelon, i små terninger
5–6 cherrytomater (gjerne i ulike farger), delt i båter
Sorte oliven fra Alma Mater
Blader frisk basilikum
1 burrata
1 ts ekstra virgin olivenolje til steking, fra Alma Mater
1-2 ss ekstra virgin olivenolje til salaten, fra Alma Mater
1 ss balsamicoeddik Excellence fra Alma Mater
1 ss balsamicoeddik med fikensmak fra Alma Mater
Flaksalt og nykvernet sort pepper
Fremgangsmåte
Varm en liten stekepanne eller grillpanne på middels høy varme. Tilsett 1 ts ekstra virgin olivenolje. Stek ferskenbåtene på begge sider til de får en gyllen farge og lett karamellisering, ca. 1 minutt per side.
Klargjør salaten Legg vannmelon, cherrytomater og oliven i en liten bolle. Vend inn 1 ss ekstra virgin olivenolje, balsamicoeddik Excellence og fikensmak-balsamico. Smak til med flaksalt og nykvernet pepper.
Anretting
Fordel salaten på tallerkenen. Legg de stekte ferskenbåtene oppå. Riv burrata forsiktig og legg på salaten. Drypp gjerne over litt ekstra balsamico ved servering, og pynt med frisk basilikum.




